Najava akcije prometne policije: "Zaštita pješaka u prometu"

Slika policajac01.jpg

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske će dana 15. prosinca 2010. godine provesti akciju pojačanog nadzora zaštite pješaka u prometu. Akcija će se provesti na području Policijske uprave primorsko-goranske, u vremenu od 9 do 13 sati.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske će dana 15. prosinca 2010. godine provesti akciju pojačanog nadzora zaštite pješaka u prometu. Akcija će se provesti na području Policijske uprave primorsko-goranske, u vremenu od  9 do 13 sati.

Analizom prometnih nesreća s najtežim posljedicama utvrđeno je da su pješaci, osobito oni starije životne dobi, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, stoga je zaštita pješaka jedan od prioriteta u radu prometne policije. Navedena preventivno represivna akcija će se provoditi s ciljem povećanja sigurnosti prometa na cestama, smanjenja broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama, a posebice zaštite pješaka u prometu. Biti će usmjerena i prema vozačima i prema pješacima.

Pozivamo pješake da cestu prelaze samo na obilježenim pješačkim prijelazima, a vozače da poštuju prometne propise, prvenstveno prilagođujući brzinu kretanja uvjetima u prometu na cesti.



Stranica