Rezultati akcije u prometu

Slika alkotest01.jpg

U vremenu od 10. do 12. prosinca (vikend) na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija provela je preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

FOTO: Ilustracija

U vremenu od 10. do 12. prosinca (vikend) na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija  provela je preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

Tijekom akcije kontrolirana su 424 vozača. Od toga njih 317 je alkotestirano, te je kod 50 vozača utvrđena koncentracija alkohola iznad 0,50 g/kg. Kod 43 vozača (39 vozača osobnog automobila i 4 vozača teretnog automobila) izmjerena je koncentracija alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg, dok je kod 6 vozača osobnog vozila izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,5 g/kg.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola zadržana su 4 vozača, dok je jedan vozač kazneno prijavljen zbog počinjenja kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Rekorder akcije je 42-godišnji Riječanin koji je 12. prosinca zatečen  u Ulici Franje Čandeka u Rijeci kako upravlja osobnim vozilom marke ford pri koncentraciji alkohola u organizmu od 2,22 g/kg, te je zadržan.

I ovom prilikom na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeni su dobri rezultati, čime su prevenirana moguća teža stradavanja sudionika u prometu i povećana razina sigurnosti prometa na cestama.



Stranica