Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

U razdoblju od 29. studenog do 6. prosinca na području ove Policijske uprave dogodila se 71 prometna nesreća, od čega je bilo 6 težih i 65 lakših.Nije bilo smrtno stradalih u prometu. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 6 osoba, a lakše 13 osoba.

FOTO: Ilustracija

U razdoblju od 29. studenog do 6. prosinca na području ove Policijske uprave dogodila se 71 prometna nesreća, od čega je bilo 6 težih i 65 lakših. 

Nije bilo smrtno stradalih u prometu. U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 6 osoba, a lakše 13 osoba.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 727 000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 5 pješaka i 4 strana državljanina.

Ukupno je alkotestirano 295 vozača, od kojih je njih 37 imalo koncentraciju alkohola u krvi iznad 0,50 g/kg. U prometnim nesrećama sudjelovalo je  9 alkoholiziranih vozača.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 51-godišnjak iz Kukuljanova. Dana 3. prosinca oko 13,45 sati, na križanju Supilove i Kurelčeve ulice u Rijeci upravljao je osobnim automobilom Suzuki, riječkih registarskih oznaka i kretao se vožnjom unatrag s namjerom uključivanja u promet. Udario je zadnjim desnim dijelom Suzukija u zadnji lijevi bočni dio vozila Mazda, riječkih registarskih oznaka, vlasništvo 52-godišnjaka iz Crikvenice, koje vozilo je stajalo u koloni. Alkotestom je utvrđena koncentracija alkohola od 2,41 kod vozača Suzukija, a kod vozača Mazde nije bilo reakcije na alkohol. 51-godišnjak je priveden je u prostorije Postaje Prometne policije, do prestanka djelovanja alkohola. Materijalna šteta se procjenjuje na 1 100 kn, vozači nisu zadobili tjelesne ozljede. Protiv 51-godišnjaka će se u prekršajnom postupku podnijeti optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i zbog izazivanja prometne nesreće.



Stranica