Uhvaćen višestruki kradljivac

Slika uhicenik01.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Labin, Policijske uprave Istarske, u suradnji s policijskim službenicima ove Policijske uprave 30. studenog na području Labinauhitili su 46-godišnjaka iz Siska, zbog više kaznenih djela krađe.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Labin, Policijske uprave Istarske, u suradnji s policijskim službenicima ove Policijske uprave 30. studenog na području Labina uhitili su 46-godišnjaka iz Siska, zbog više kaznenih djela krađe. Utvrđeno je da je od sredine rujna do kraja studenog ove godine počinio ukupno 43 krađe. Meta su mu bili novčanici i mobiteli koje je pronalazio u torbicama u nezaključanim uredima i ordinacijama smještenim unutar općina, gradova, domova zdravlja, dječjih vrtića, zavoda za zapošljavanje itd., a sve na području Istre i Primorja.

Od ukupno 43 krađe, na području Policijske uprave primorsko-goranske počinio je 7 krađa i to: 14. rujna iz ureda u Krku, na štetu djelatnice ureda iz Krka, 16. rujna iz ureda u Rabu, na štetu djelatnice iz Banjola, 5. listopada iz ureda u Kraljevici, na štetu djelatnice iz Hreljina, istog dana iz ordinacije u mjestu Čavle, na štetu medicinske sestre iz Rijeke, 6. listopada iz ureda u Bakru, na štetu djelatnice iz Kukuljanova, istog dana iz ureda u Viškovu,  na štetu djelatnice iz Viškova, i na kraju - 11. listopada iz ureda u Kostreni, na štetu djelatnice iz Kostrene.

Kako su neoprezne vlasnice ostavljale stvari bez nadzora u nezaključanim uredima te u novčanicima imale i PIN brojeve svojih bankovnih kartica, nakon krađe novčanika 46-godišnjak je podizao gotovinu na bankomatima, u iznosima od 200 do 15 000 kn.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem pronađen je dio otuđenih predmeta, a dana 1. prosinca u 22 sata 46-godišnjak je priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli. Kriminalističko istraživanje s ciljem rasvjetljavanja istovrsnih kaznenih djela krađe na području ove PU se nastavlja.

Policija iznova upozorava građane da ne ostavljaju vrijedne stvari bez nadzora te da ne drže PIN brojeve u novčanicima.



Stranica