U Centru „Zamet“ u Rijeci održana završna manifestacija akcije „Živim život bez nasilja“

Slika zzbnmala.jpg

FOTO: PU PG

Jučer s početkom u 17 sati u Centru „Zamet“ u Rijeci održana je manifestacija povodom završetka preventivne akcije „Živim život bez nasilja“. Manifestaciji je prisustvovalo više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Rijeke, te susjednih općina i gradova, njihovih roditelja, učitelja i ravnatelja. Završetku akcije također su nazočili i predstavnici partnera: Centra za socijalnu skrb Rijeka, Obiteljskog centra Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke,  te više civilnih udruga.

Veliku pozornost svih prisutnih, a posebno djece i učenika izazvao je SLAVEN BILIĆ, izbornik Hvatske nogometne reprezentacije, a ujedno i promotor akcije „Živim život bez nasilja“ za  područje Policijske uprave primorsko-goranske.

S izrazima podrške akciji i porukom „živite život bez nasilja“ prisutnima su se obratili načelnik Policijske uprave, Tomislav Dizdar, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, dožupanica Primorsko-goranske županije, Nada Turina-Đurić i Slaven Bilić.

Priznanje i simboličnu nagradu (majcu s logom akcije) za najbolje likovne radove  Luciji Lekšić (3. mjesto) i Andrei Blečić (2.mjesto) obje iz OŠ Zamet, te grupi učenika 6. razreda OŠ Pećine (1. mjesto) uručio je načelnik Policijske uprave, Tomislav Dizdar.

Umijeće debatiranja sa suprostavljenim tezama prijaviti ili ne prijaviti nasilje demonstrirali su učenici OŠ Podmurvice i Oš Vežica.  

U zabavnom dijelu programa sudjelovala je grupa E.N.I., plesna skupina RI DANCE, te je odigrana nogometna utakmica između ekipa „PLAVIH“ i „BIJELIH“, a za koje su nastupili učenici, policajci i drugi . Utakmicu je na oduševljenje svih prisutnih sudio SLAVEN BILIĆ, koji je u zadnjoj minuti i sam zaigrao za jednu od ekipa.

Također, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Policijska uprava primorsko goranska priključila se danas Centru za participaciju žena u društvenom životu izlaganjem promidžbenog materijala na štandu na Korzu u Rijeci.



Stranica