Na redovnoj tiskovnoj konferenciji predstavljen rad Udruge obitelji stradalih u prometu

Slika zup_mala.jpg

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, u sklopu redovne konferencije za medije, bilo riječi i o stanju sigurnosti cestovnog prometa na području Policijske uprave primorsko-goranske u prvih deset mjeseci ove godine.

Foto: Pu p-g

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, u sklopu redovne konferencije za medije, bilo riječi i o stanju sigurnosti cestovnog prometa na području Policijske uprave primorsko-goranske u prvih deset mjeseci ove godine. U tom je smislu načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave, Boris Skeledžić, iznio bitne pokazatelje o stanju sigurnosti cestovnog prometa rekavši kako je evidentirano smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 11,9 %, ili za 429 prometnih nesreća. Broj poginulih u prometu (35) na području ove PU, u prvih 10 mjeseci ostao je na prošlogodišnjoj razini. Naglasio je činjenicu o 11 poginulih vozača mopeda i motocikala, što čini znatan udio u ukupnom broju poginulih. Skeledžić se posebno osvrnuo na  napore koje ova PU ulaže u smanjenje smrtno stradalih u prometu rekavši kako su policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa ove PU u 2010. godine organizirali i proveli 55 represivnih akcija u prometu, skupa s 20 edukativnih akcija.

Povodom Dana sjećanja na žrtve prometnih nesreća, koji je ove godine obilježen 21. studenog, konferenciji za novinare prisustvovao je i Nebojša Čelica, jedan je od osnivača Udruge obitelji stradalih u prometu. Ova Udruga broji više od 300 članova i ima svoje podružnice u Osijeku, Splitu Rijeci i Zagrebu. Čelica je iznio temeljne ciljeve za koje se zalažu članovi udruge, a pozvao je i sve ostale građane da se pridruže naporima za smanjenje poginulih u prometu. Naglasio je kako je odgovornost za velik broj poginulih u prometu i na ostalim ministarstvima u RH i lokalnoj upravi, te izrazio zadovoljstvo odličnom suradnjom s MUP-om. Na konferenciji je predstavljena i brošura izdana povodom Dana sjećanja na žrtve prometnih nesreća. Brošura sadrži i 12 savjeta i uputa vozačima za izbjegavanje neželjenih posljedica teških prometnih nesreća.



Stranica