Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve prometa

Slika brzina.jpg

 FOTO: Ilustracija

Povodom međunarodnog Dana sjećanja na žrtve prometa u organizaciji  Odsjeka za prevenciju i Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko goranske dana 24.studenog s početkom u 09,30 sati u prostorijama  Prometne škole u Rijeci bit će održano predavanje na temu  „Alkohol – uzročnik prometnih nezgoda“.

Podsjećamo obilježavanje  Dana sjećanja na žrtve prometa započelo je 1993. godine u Engleskoj, nakon čega  su 2005. godine prijedlog prihvatili i Ujedinjeni narodi, te preporučili  svim vladama svijeta.

Partneri u predavanju su: Udruga obitelji osoba stradalih u prometu (koji ovaj Dan obilježavaju treću godinu za redom), Prometna škola u Rijeci, te Autoklub Rijeka. Moderator predavanja je policijski službenik iz Odsjeka za prevenciju,  Dražen Pandža, a predavači su: policijski službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa,  Jure Jurković, dr.med. Suzana Janković, voditeljica Odjela socijalne medicine u Zavodu za javno zdravstvo Primorsko goranske Županije, te mr.sc. Nebojša Doder iz Državne uprave za ceste Kraljevine Norveške i član Udruge obitelji osoba stradalih u prometu.

Tijekom predavanja bit će prikazano nekoliko epizoda crtanog filma „Minuta“ na temu „Mladi i alkohol“, u čijoj su izradi sudjelovali Autoklub Rijeka, Odjel za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske, te učenici Škole za  primijenjenu  umjetnost u Rijeci.

Nakon predavanja na igralištu Prometne škole u Rijeci biti će održana simulacija  vožnje u alkoholiziranom stanju  uz uporabu posebnih naočala. Učesnici i nastavnici Prometne škole uz nazočnost instruktora vožnje upravljati će vozilom Prometne škole uz uporabu ovih naočala, te si i na taj način predočiti sve negativne efekte upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Prometna škola u Rijeci izabrana je za održavanja predavanja jer se radi o učenicima koji će biti profesionalni vozači, i koji će veliki dio svoga života provesti na prometnicima.



Stranica