Predstavljena preventivna akcija: „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“

Slika logo-sm.jpg

FOTO: PU P-G

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj   predstavljena je preventivna akcija „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“.  Prisutne novinare s akcijom, te njenim ciljevima  upoznali  su DRAŽEN PANDŽA, policijski službenik iz Odsjeka za prevenciju i MARIJANA ŽUNIĆ, voditeljica Odsjeka maloljetničke delinkvencije, oboje iz ove Policijske uprave.

Podsjećamo akcija će se odvijati u vremenu od 8. do 24. studenog na području cijele Primorsko-goranske županije s ciljem podizanja svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnju kulture nenasilja među mladima.

U svom izlaganju Dražen Pandža je istaknuo tematska predavanja koja će biti održana  za  učenike 6. i 7. razreda osnovnih škola kojima će uz stručnjake-predavače koji se bave ovom problematikom (predstavnici partnera u projektu) prisustvovati i policijski službenik u odori. Kao razlog nazočnosti policijskog službenika naveo je razvijanje međusobnog povjerenja i senzibiliziranje učenika od najranije dobi na prepoznavanje i prijavljivanje svih oblika nasilja. Također je spomenuo kako je izvršena distribucija video spotova i drugog  promotivnog materijala (plakati, leci, brošure) namijenjenih učenicima, učiteljima, roditeljima. Na završnoj manifestaciji, 24. studenog bit će izabrani najbolji likovni radovi učenika i organizirana „parlaonica“, sve na temu akcije,  te će biti održano više sportskih i zabavnih događanja.

Marijana Žunić istaknula je potrebu stalnog  senzibiliziranja cjelokupne javnosti, te nužnost suradnje svih državnih institucija u unapređenju zaštite i pomoći žrtvama nasilja, ali i pomoći počiniteljima nasilja poradi promjene njihova ponašanja i sustava vrijednosti. Naglasila je potrebu zajedničkog rada svih na osvješćivanju svakog pojedinca u cilju prevencije svih oblika nasilja, jer prepuštanje tereta samo na jedno od državnih tijela ili institucija ne može dovesti do željenog cilja – života bez nasilja.

Stoga i ovim putem pozivamo ukoliko poznajete nekoga tko je zlostavljan, pomozite.  Nemojte čekati. Možete  zaustaviti nasilje i spasiti nečiji život ili nečije djetinjstvo. Nazovite 192 ili pošaljite poruku na e-mail adresu policija@mup.gov.hr.



Stranica