Najava: preventivna akcija: „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“

Slika logomali.jpg

 FOTO: Ilustracija

Tijekom studenog na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova provodit će se preventivna akcija „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“, usmjerena na senzibiliziranje javnosti na probleme nasilja nad ženama, u obitelji i među mladima.

Zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova partneri u ovom projektu su: Program Ujedinjenih naroda za razvoj, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo obrazovanja, prosvjete i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, te udruge civilnog društva.

Cilj preventivne akcije je podizanje svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima.

Na području Policijske uprave primorsko-goranske akcija će biti održana u vremenu od 8. do 24. studenoga.

Tijekom ovog razdoblja na području Primorsko-goranske županije bit će održano niz  preventivnih aktivnosti u kojima će uz policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske sudjelovati  i predstavnici civilnih udruga, liječnici, suci, socijalni radnici i drugi koji se bave ovom problematikom. Aktivnosti su namijenjene učenicima 6. i 7. razreda osnovnih škola, učiteljima, roditeljima, te zajednici u cjelini.

Do 23. studenoga aktivnosti će se provoditi najvećim dijelom u školama kroz predavanja, organiziranje kreativnih likovnih radionica i sl.  

Završni događaj preventivne akcije  „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“  održat će se  24. studenoga kada će biti upriličena velika završna manifestacija s prigodnim programom edukativnog, zabavnog i sportskog sadržaja.

O detaljima ove preventivne akcije više riječi bit će  na konferenciji za novinare koja će se održati 10. studenog s početkom u 10,00 sati  u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Stoga,  ukoliko poznaješ nekoga tko je zlostavljan i ti možeš pomoći. Nemoj čekati. Možeš zaustaviti nasilje i spasiti nečiji život ili nečije djetinjstvo. Nazovi 192, pošalji poruku na e-mail adresu policija@mup.gov.hr.



Stranica