Rezultati akcije „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

Slika malo-oruzje.jpg

 FOTO: PU PG

U  vremenu od 25. do 29. listopada u općinama i gradovima Gorskog kotara održana je akcija Manje oružja, manje tragedija za područje Policijske uprave primorsko-goranske.

Akcija je organizirana u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, a kampanja je financirana iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana.

Tijekom provođenja akcije građani su dobrovoljno predali  1 puškomitraljez, 7 pušaka različitih marki, 33 ručne i 3 tromblonske mine, 300 g eksploziva, 5278 komada streljiva različitih kalibara, te 3 komada različitih dijelova oružja.

U sklopu akcije, 29. listopada u vremenu od 9 do 13 sati na središnjem gradskom trgu u Delnicama veliki broj građana razgledao je opremu kojom se koriste policijski službenici  protueksplozijske zaštite, interventne i specijalne policije. Također, građanima je podijeljen reklamni materijal (majice, torbe i sl.), te su dodatno informirani o akciji  Manje oružja, manje tragedija.

I ovom prilikom podsjećamo građane da ovim aktivnostima akcija  Manje oružja, manje tragedija ne završava već  oružje, streljivo, eksplozivna sredstava, dijelove oružja i sl. mogu predati tijekom cijele godine. U slučaju dobrovoljne predaje protiv građana neće se pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

Stoga sve građane i dalje pozivamo na dobrovoljnupredaju oružja u cilju smanjenja neželjenih posljedica i veće sigurnosti svih.

O dobrovoljnoj predaji, te legalizaciji oružja građani mogu dobiti informacije putem besplatnog telefona 0800 8892 i  telefon192.



Stranica