Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 76 prometnih nesreća, od čega je 4 bilo težih, a 72 lakših.

FOTO: Ilustracija

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo  se 76 prometnih nesreća, od čega je 4  bilo težih, a 72  lakših. 

Smrtno je stradala 1 osoba. Radi se o 80-godišnjem pješaku iz Opatije koji je stradao prilikom prelaska ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene 3 osobe, a lakše 22 osoba.

Materijalna šteta cijeni se na oko 791 100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je 5 pješaka i 8 stranih državljana.

Alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 10.

Alkotestiranih  vozača bilo je 284, kod njih 31  je  utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  

 

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 18-godišnjak iz  okolice Crikvenice. Dana 03. listopada oko 00,40 sati u Crikvenici upravljao  je osobnim vozilom marke Fiat punto, riječkihregistarskih oznaka, te zbog neprilagođene brzine udario u parkirano osobno vozilo marke Renault clio, također riječkihregistarskih oznaka u vlasništvu 56-godišnjakinje iz Crikvenice. Nastala šteta cijeni se na oko 5 000 kuna. 18-godišnjaku iz  okolice Crikvenice izmjerena je koncentracija alkohola od 1,35 g/kg.



Stranica