Obilježen Dan policije

Slika /hv-mala.jpg

FOTO: PU P-G

Obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj započelo je sjećanjem i odavanjem počasti policajcima poginulim u Domovinskom ratu, paljenjem svijeća i polaganjem cvjetnog aranžmana ispred spomen obilježja  Sv. Mihovila, zaštitnika policije.


Nakon odavanja počasti, na  prigodnoj svečanosti  zamjenik   načelnika  Branimir Liker čestitajući prisutnima Dan policije istaknuo je dobre rezultate koji su postignuti  tijekom ove godine na suzbijanju  kriminaliteta i  povećanju sigurnosti građana. Ovom prigodom policijskim i državnim  službenicima za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje u službi dodijeljene  su pohvalnice, građanima i tvrtkama za uspješnu  i profesionalnu suradnju zahvalnice, a umirovljenim djelatnicima spomen značke. Također za uspjehe na sportskim natjecanjima organiziranim povodom Dana policije djelatnicima su uručeni prigodni pokali i medalje.  

U vremenu od 10 do 14 sati na Trgu 128. brigade HV u Rijeci organizirano je druženje policije s građanima.Tijekom  druženja veliki broj građana  posjetio je izložbene štandove  te razgledao izloženu opremu i tehniku.  Među posjetiteljima bio je veliki broj školske djece, učenika OŠ Nikole Tesle iz Rijeke i OŠ iz Kraljevice, Centra za odgoj i obrazovanje iz Rijeke, te dječjih igraonica. Najveći interes posjetitelji, posebice djeca i učenici pokazali su za motocikle prometne policije, „maricu“ i psa za otkrivanje eksploziva.  Svoj doživljaj policije izrazili su crtežima. Proslavi Dana policije na Trgu 128. brigade HV pridružili su se brojni gradonačelnici i načelnici gradova i općina Primorsko-goranske  županije, te predstavnici Županije.



Stranica