Prometni odgoj kao prioritetna aktivnost učenika 5. razreda OŠ "Zvonko Car"

Slika C-mala.jpg
Foto: PU P-G

Danas s početkom u 10,30 sati u OŠ  „Zvonko Car“  u Crikvenici na konferenciji za medije predstavljen je pilot projekt  „Prometni odgoj kao prioritetna aktivnost učenika 5. razreda OŠ  „Zvonko Car“ u Crikvenici“ , te otvoren školski prometni poligon.
 
Projekt su osmislili članovi županijskog tima  IVO TKALEC, iz OŠ „Zvonko Car“, ANKICA TOMAC iz Autokluba Rijeka, te JURE JURKOVIĆ iz PU primorsko-goranske. Ovaj projekt sastavni je dio pilot projekta  „Prometna preventiva u osnovnoj školi – uvođenje prometnog odgoja u osnovne škole“ čiji su nositelji na državnoj razini Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski autoklub i Ministarstvo unutarnjih poslova.
 
Današnjem predstavljanju projekta prisustvovali su Damir Novak ispred HAK-a, Boris Skeledžić iz PU primorsko-goranske,  te  članovi županijskog tima.
Konferenciji za medije također su nazočili predstavnici Agencije za školstvo, te dogradonačelnik Grada Crikvenice. Pozdravljajući  prisutne ravnateljica škole Desiree Pečaver, istaknula je kako je projekt ujedno priznanje samoj školi i nastavniku Ivi Tkalecu koji je zajedno s učenicima ove škole postizao zapažene rezultate na natjecanjima iz prometa. Svi prisutni također su istaknuli značenje projekta za povećanje samostalnosti i sigurnosti kretanja djece u prometu.  Ivo Tkalec prezentirao je dosadašnji tijek projekta, te buduće planove koji uključuju i snimanje edukativnog filma o sigurnom upravljanju biciklom.
Nakon predstavljanja projekta, član županijskog tima policijski službenik iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa Jure Jurković  otvorio je školski poligon. Po otvorenju poligona učenici su demonstrirali  pravilnu vožnju biciklom. Ovo je ujedno i prvi ovakav poligon u našoj Županiji.  
Inače, program je financiran iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama s 10 000 kuna. Zahvaljujući iznimnom zalaganju članova županijskog tima, od ovih sredstava uređen je i opremljen  školski prometni poligon. Također su kupljena tri bicikla i kacige, te poklonjeni školi.
 


Stranica