Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika auto_policija02.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje zbog počinjenog razbojništva u zlatarskoj radnji u Lovranu 24. lipnja prošle godine.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje zbog počinjenog razbojništva  u zlatarskoj radnji u Lovranu 24. lipnja prošle godine.

Da podsjetimo, tog dana oko 17 sati dvojica maramama maskiranih počinitelja uz prijetnju pištoljem, od 52-godišnjakinje iz Lovrana, supruge 56-godišnjeg vlasnika zlatarnice oduzeli su veću količinu zlatnine. Prilikom počinjenja razbojništva suprugu vlasnika su više puta udarili u predjelu glave. Sa zlatnim nakitom vrijednosti oko 160 000 kn pobjegli su iz zlatarske radnje VW Golfom,  koji je dan prije ukraden na području Rijeke od 29-godišnje Riječanke. Nakon bijega automobil su polili zapaljivom tekućinom i zapalili u Lovranu u blizini sportske dvorane u izgradnji.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji ovog razbojništva 30-godišnji državljanin Srbije i 27-godišnji hrvatski državljanin, fiktivno prijavljen u Mirkovcima, te sa stvarnim prebivalištem u Šidu u Srbiji. Za obojicom je raspisana međunarodna potraga Interpola. Također je utvrđeno kako im je u bijegu pomagala 28-godišnjakinja iz Lovrana. Protiv troje počinitelja Županijskom  državnom odvjetništvu u Rijeci podnosi se posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja.



Stranica