Uhićeni provalnici - uspješna suradnja više PU

Slika lisice01.jpg

Uspješnom suradnjom Policijskih uprava primorsko-goranske, istarske i splitsko-dalmatinske zbog osnovane sumnje da su počinili veliki broj teških krađa na području nekoliko županija, uhićena su dva državljana Albanije, starosti 26 i 28 godina, dok je 31-godišnji Albanski državljanin trenutno u bijegu.

Foto: Ilustracija

Uspješnom suradnjom Policijskih uprava primorsko-goranske, istarske i splitsko-dalmatinske zbog osnovane sumnje da su počinili veliki broj teških krađa na području nekoliko županija, uhićena su  dva državljana Albanije, starosti 26 i 28 godina, dok je 31-godišnji Albanski državljanin trenutno u bijegu. Počinitelji su uhićeni na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Uhićenja su rezultat koordiniranog provođenja više složenih kriminalističkih istraživanja. 

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske postaje Opatija, II. i III. policijske postaje Rijeka raspisali su potragu za provalnicima koji su tijekom srpnja i kolovoza počinili više provalnih krađa na području ove PU. Također, zbog sumnje u počinjenje većeg broja ovih kaznenih djela u kojima je zabilježena velika materijalna šteta, provode se daljnja kriminalistička istraživanja. Za sada je utvrđeno kako su trojica Albanaca počinili provale u Ičićima, Opatiji, Rijeci i Crikvenici.  

Ukupna materijalna šteta je velika, jer su navedeni počinitelji provaljivali u kuće i stanove iz kojih su odnosili veće količine nakita, skupocjenih satova, domaćeg i stranog novca, bankovnih kartica, osobnih dokumenata, mobitela i sl. Kaznena djela su mahom počinjena na način da su provalnicu uskakivali u stanove preko balkona, ili su forsirali rolete ili grilje prozora. Njihovu drskost dokazuje činjenica da su  pretraživali stanove, odnosno otvarali ormare i ladice dok su po noći vlasnici spavali u svojim stanovima. U dva navrata iz dvorišta ili garaže otuđili su i vozila (Seat Toledo, Mercedes C-klase), prethodno se u stanu domogavši ključeva. Seat je pronađen, a za Mercedesom se još traga.

Osim spomenutog vozila pronađen je i dio ukradenih predmeta. Napominjemo da je zbog velikih materijalnih šteta policija na stranici MUP-a svojevremeno objavila sliku počinitelja. Slika je nastala na bankomatu, dok je počinitelj (koji je trenutno u bijegu) podizao novac ukradenim bankovnim karticama.

Policijska uprava istarska je također provela opsežna kriminalistička istraživanja. Utvrđeno je kako su spomenuta 3 albanska državljana počinili ukupno 21 kazneno djelo na području Istre, te su sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.


Stranica