Ozlijeđeni u požarima

Slika traka07.jpg

Jučer popodne u autokampu u mjestu Beli na Cresu ozlijeđena je 30-godišnja državljanka Njemačke, zbog nestručnog rukovanja plinskim kuhalom.

Foto: Ilustracija
Jučer popodne u autokampu u mjestu Beli na Cresu ozlijeđena je 30-godišnja državljanka Njemačke, zbog nestručnog rukovanja plinskim kuhalom. Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj su po obavljenom očevidu na mjestu događaja utvrdili da je oko 14 sati došlo do istjecanja propan-butan plina i njegovog zapaljenja. Uzrok istjecanja plina su  nedovoljno stegnuti dijelovi plinske instalacije između boce i kuhala. Plin koji je istjecao došao je u dodir s otvorenim plamenom kuhala, te je došlo do izbijanja plamena. Prilikom kuhanja njemačka državljanka je zadobila lake tjelesne ozlijede, u vidu opekotina I i II stupnja na obje potkoljenice.

Navodimo i događaj od 14. kolovoza na državnoj cesti DC 100, u blizini mjesta Dragozetići, na otoku Cresu. U večernjim satima Policijska ispostava Cres izvještena je od ambulante u Cresu da su 53-godišnji Austrijanac i 51-godišnja Njemica zatražili medicinsku pomoć, jer su ozlijeđeni u požaru automobila. Kolima hitne pomoći prevezeni su u Dom zdravlja Mali Lošinj, a potom helikopterom HRZ-a u KBC Rijeka. Na vozilu marke Peugeot, austrijskih nacionalnih oznaka,  izvršen je očevid u ranim jutarnjim satima 15. kolovoza, kojim je utvrđeno da je vozilo u potpunosti izgorjelo, a da se u unutrašnjosti vozila dogodila i eksplozija. Po riječima liječnika iz KBC-a, Austrijanac je zadobio LTO, opekotine 1. stupnja, a Njemica je zadobila teške tjelesne ozljede II stupnja, nalazi se na respiratoru, te je i dalje u životno j opasnosti.

Vozilo je vučnom službom prevezeno u dvorište Policijske postaje Mali Lošinj, zbog daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a zbog težine ozljeda s navedenim turistima nije bilo moguće obaviti obavijesni razgovor sve do 16. kolovoza. Navedenog dana obavljen je razgovor s 53-godišnjakom u kojem je utvrđeno da su navedeni putovali automobilom s neispravnim pokazivačem razine goriva, te su u prtljažniku imali plastični spremnik zapremine 5 l napunjen benzinom. Spomenute večeri parkirali su pored DC 100 i zapalili nekoliko cigareta u unutrašnjosti vozila. Tada je iz zadnjeg dijela vozila odjeknula eksplozija, da bi požar u nekoliko trenutaka progutao cijelo vozilo sa svim stvarima u njemu. Nesretni turisti su zaustavili vozilo koje ih je prevezlo do ambulante u Cresu.

Vezano za oba navedena događaja, u kojima su vatrom ozlijeđeni turisti, a nastala je i materijalna šteta, ovim putem upozoravamo građane da s posebnom pažnjom rukuju zapaljivim sredstvima, osobito u ljetnim mjesecima, kako ne bi nastale štetne posljedice za zdravlje i imovinu.



Stranica