OPREZ - kradljivci vrebaju

Slika Ri/mirjana/brod.jpg

Stoga podsjećamo građane i turiste da na plaže, parkove i druge otvorene prostore sa sobom ne nose vrijedne predmete i velike novčane iznose. Upozoravamo da predmete ne ostavljaju bez nadzora kako ne bi postali lak plijen počiniteljima ovih kaznenih djela. Ujedno podsjećamo i na potrebu zaključavanja osobnih vozila, ne ostavljajući poluotvorena ili otvorena stakla, uklanjanje stvari sa sjedišta i ispred njih, te poduzimanje drugih mjera samozaštite. U slučaju zamjećivanja sumnjivih osoba što prije izvijestite na policiju broj 192.

FOTO: PU PG
Tijekom 11. i  12. kolovoza na plaži Čikat, Mali  Lošinj, te na plažama u Baški na  Krku počinjeno je više krađa. Ukradeni su  novac, osobne isprave, bankovne kartice, odjeća,  mobiteli,  fotoaparati,   kamere i drugi predmeti. Ovim krađama oštećeni su 39-godišnjakinja iz Karlovca, jedan austrijski državljanin starosti 21 godine, te šest talijanskih državljana starosti  od  11 do 46 godina. Materijalna šteta cijeni se na iznose od 2 do 12 tisuća kuna.
U poslijepodnevnim satima 12. kolovoza u Rijeci, u parku na Vojaku, 47-godišnjakinji iz  Rijeke ukraden je novčanik. Nepoznati počinitelj otuđio je veći novčani iznos, osobne isprave i bankovne kartice.
Policijski službenici Policijskih postaja Mali Lošinj, Krk i III. policijske postaje Rijeka intenzivno tragaju za počiniteljima i otuđenim predmetima.
 
Stoga podsjećamo  građane i turiste da na plaže, parkove i druge otvorene prostore sa sobom ne nose vrijedne predmete i  velike novčane iznose. Upozoravamo da predmete ne ostavljaju bez nadzora kako ne bi postali lak  plijen počiniteljima ovih kaznenih djela.
Ujedno podsjećamo i na potrebu zaključavanja osobnih vozila, ne ostavljajući poluotvorena ili otvorena stakla, uklanjanje stvari sa sjedišta i ispred njih, te poduzimanje drugih mjera samozaštite.
U slučaju zamjećivanja sumnjivih osoba što prije izvijestite na policiju broj 192.


Stranica