Aktivnosti granične policije

Slika granicna_policija01.jpg

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa, redovitim postupanjem na međunarodnim graničnim prijelazima Rupa i Pasjak u dane 4 i 5. kolovoza ove godine pronašli su 7,17 g opojne droge marihuane, 7,22 g hašiša i 2,1 g amfetamina.

Foto: Ilustracija
Policijski službenici Postaje granične policije Rupa, redovitim postupanjem na međunarodnim graničnim prijelazima Rupa i Pasjak u danima 4 i 5. kolovoza ove godine pronašli su 7,17 g opojne droge marihuane, 7,22 g hašiša i 2,1 g amfetamina. Spomenuta droga je pri ulazu u zemlju pronađena u šest navrata, i to kod državljana Hrvatske, kao i kod slovenskih, albanskih i francuskih državljana. Počinitelji su prekršajno sankcionirani novčanim kaznama od strane Prekršajnog suda u Opatiji, a kaznene prijave se podnose redovnim putem.
Također navodimo da je granična policija, u blizini mjesta Rupa, 5. kolovoza u popodnevnim satima, pri pokušaju ilegalnog prijelaza državne granice spriječila dva državljana Palestine, i to 20 i 26-godišnjaka. Protiv Palestinaca se podnosi optužni prijedlog temeljem Zakona o azilu.


Stranica