Uhvaćeni kradljivci pinova

Slika skimeri.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Makedonaca, starosti 20 i 51 godinu, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela vezanih za takozvane skiming naprave na bankomatima.

Foto: PU PG
Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Makedonaca, starosti 20 i 51 godinu, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela vezanih za takozvane skiming naprave na bankomatima. U neposrednoj blizini bankomata u Mošćeničkoj Dragi u noći 30./31. srpnja zatečeni su s posebnim alatom i napravama skiminig, odnosno za snimanje tajnih brojeva s bankovnih kartica. Pretraženo je i vozilo marke Mercedes kojim su se koristili, kao i soba koju su koristili u mjestu Matulji, te je pronađena veća količina skiming uređaja, kamera, računalne opreme, ljepila i razni alat. Pretragom računalne opreme pronađene su fotografije bankomata, programi za kriptiranje, dimenzije bankomata i upute za postavljanje skiming opreme. Pregledom terena u Mošćeničkoj Dragi, na jednom bankomatu je pronađen uređaj za snimanje „pin“ brojeva, te je na bankomatu obavljen očevid.
Protiv počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave redovnim putem, a Policijska postaja Opatija izdala im je rješenje o otkazu boravka u RH. Postupanje policije još traje, s ciljem pronalaska drugih počinitelja vezanih za navedena kaznena djela.



Stranica