Požari na građevinama

Slika pozar05.jpg

Jučer oko 12 sati i 37 minuta, Operativno komunikacijski centar ove policijske uprave zaprimio je dojavu Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, u kojoj se navodi da je na riječkom Korzu zamijećen dim u blizini robne kuće „Korzo“.

Foto: Ilustracija
Jučer oko 12 sati i 37 minuta, Operativno komunikacijski centar ove policijske uprave zaprimio je dojavu Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, u kojoj se navodi da je na riječkom Korzu zamijećen dim u blizini robne kuće „Korzo“. Na mjesto događaja upućeni su vatrogasci s tri navalna vozila,  autoljestvama, kao i auto ophodnja Prve policijske postaje Rijeka.  Djelatnici i kupci robne kuće su iz sigurnosnih razloga evakuirani, a mjesto događaja je osigurano od strane policije. Vatrogasci su na krovištu, na spoju između zgrade robne kuće „Korzo“ i galerije „Flumen Sancti“ uklonili lim, te su pogasili vatru koja je gorjela u prostoru između robne kuće i galerije.
Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar nastao u uskom prostoru širine 25 cm između dvije zgrade, koji na dnu ima otvor za reviziju instalacija, a koji je bio bez poklopca. Najvjerojatnije je opuškom ili otvorenim plamenom došlo do zapaljenja otpadaka koji su bili ubačeni u navedeni otvor. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a nastala je neznatna materijalna šteta.
Osim navedenog požara u Rijeci, jučer oko 23:20 sati Policijska postaja Opatija zaprimila je dojavu o požaru u Matuljima, u Ulici stari grad. Dolaskom na mjesto događaja, vatrogasci JVP Opatija i policijski službenici utvrdili su da gori prvi kat obiteljske kuće, u kojem stanuje 21-godišnjak. Požar je ugašen oko 00:10 sati, a vatrogasci su ostali čuvati požarište do jutra. Od korisnika opožarenog stana policija je doznala da u navedenom stanu nema struje, te da je u momentu izbijanja požara stanar bio izvan navedenog prostora. Nakon što je zamijetio požar pokušao je aparatom za gašenje ugasiti požar, u čemu nije uspio zbog gustog dima, te je pri tome zadobio lake tjelesne ozlijede, u vidu opekotina i udisanja dima. Očevid je u tijeku.

 


Stranica