Akcija prometne policije na području Crikvenice

Slika policajac_autocesta03.jpg

U vremenu od 23 sata pa do 5 sati 25./26. srpnja ove godine, policijski službenici Odjela za sigurnost u cestovnom prometu u suradnji s Interventnom policijom Policijske uprave primorsko goranske i Policijskom postajom Crikvenica proveli su preventivno-represivnu akciju u prometu, usmjerenu na sprječavanje stradavanja, posebice vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i ne pridržavaju se propisanih ograničenja brzina.

Foto: Ilustracija
U vremenu od 23 sata pa do 5 sati 25./26. srpnja ove godine, policijski službenici Odjela za sigurnost  cestovnog prometa u suradnji s Interventnom jedinicom policije Rijeka i Policijskom postajom Crikvenica proveli su preventivno-represivnu akciju u prometu, usmjerenu na sprječavanje stradavanja, posebice vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i ne pridržavaju se propisanih ograničenja brzina.
Tijekom akcije kontrolirano je 114 vozača, od čega ih je 92 upravljalo osobnim automobilom, 4 mopedom, 4 motociklom, 4 teretnim vozilom i 10 ostalim vozilima. Od 114 alkotestiranih 14 ih je imalo koncentraciju alkohola veću od dopuštene. Sveukupno su utvrđena 23 prekršaja od čega izdvajamo 2 vozača koji su upravljali vozilima bez vozačkog ispita, 6 vozača s tehnički nepregledanim ili neregistriranim vozilima, 2 vozača bez zaštitne kacige, te dva vozača s prekoračenjem dopuštene brzine.
Kod utvrđenih prekršaja alkoholiziranosti valja reći da je rekorder vozač mopeda, kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 1,66 g/kg. Ukupno je na mjestu utvrđenih prekršaja oduzeto ukupno 14 vozačkih dozvola, sukladno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Riječka policija nastavlja s ovakvim i sličnim preventivno-represivnim aktivnostima u prometu i to ne samo na području Crikvenice, već i na području cijele Primorsko-goranske županije.

 


Stranica