Nadzor - neprijavljivanje boravka stranaca

Slika /Ri/policija05.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana policijski su službenici za nezakonite migracije Policijske uprave primorsko-goranske u nadzoru neprijavljivanja boravišta, ilegalnog kampiranja te pružatelja usluga smještaja – privatnih iznajmljivača, utvrdili ukupno 22 prekršaja. Nadzor je proveden na području policijskih postaja u Opatiji, Krku i Crikvenici.

FOTO:ilustracija
Tijekom jučerašnjeg dana policijski su službenici za nezakonite migracije Policijske uprave primorsko-goranske  u nadzoru neprijavljivanja boravišta, ilegalnog kampiranja te pružatelja usluga smještaja – privatnih iznajmljivača, utvrdili ukupno 22 prekršaja. Nadzor je proveden na području policijskih postaja u Opatiji, Krku i Crikvenici. 
 
Provedenom akcijom na području Policijske postaje Opatija utvrđena su četiri prekršaja, kao i na području Policijske postaje Krk, dok je na području u nadležnosti Policijske postaje Crikvenica utvrđeno 14 prekršaja.
Radi se o prekršajima koji su iz domene Zakona o strancima, a počinitelji su kako strani državljani , tako i iznajmljivači, koji nisu u zakonskom roku prijavili svoj boravak nadležnom tijelu, odnosno boravak stranih državljana.
Svim su počiniteljima zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi te im je izrečena novčana kazna.
 
U narednom periodu slijedi nastavak akcija djelatnika policije u suradnji s drugim agencijama na područjima turističkih destinacija, a u cilju  kontrole prijava boravišta stranih državljana i suzbijanja pružanja usluga smještaja „na crno“.


Stranica