Opatija - otkrivene kradljivice zlata iz stanova

Slika /Ri/Picture-051.jpg-zlopt.jpg
FOTO:PU PG
Policijski službenici Policijske postaje Opatija provode kriminalističko istraživanje nad dvjema Osiječankama starosti 37 i 28 godina zbog osnovane sumnje u počinjenje teških krađa na opatijskom području. U dosadašnjem tijeku istraživanja utvrđeno je kako su 20. srpnja u prijepodnevnim satima iz obiteljske kuće u Opatiji ukrale veću količinu zlatnog nakita. Radi se o prstenju, naušnicama, narukvicama te drugom raznom nakitu u vrijednosti od oko 75.000 kuna koji su ukrale na štetu 57-godišnje Opatijke.  Ova je zlatnina kod njih i pronađena te vraćena vlasnici.
 
Valja reći da je tijekom turisitičke sezone povećanja broj kaznenih djela teških krađa između ostalog i u stanove te obiteljske kuće. Opatijska policija u tom smislu te naravno u cilju sprječavanja počinjenja ovih kaznenih djela, ali i otkrivanja počinitelja, poduzima pojačane aktivnosti i opservacije terena.
Rezultat ovih aktivnosti je i uhićenje dviju Osječanki, ali i uhićenje još dvije ženske osobe s područja Osijeka, a zbog sumnje u počinjenje teške krađe na štetu 87-godišnje Opatijke. Radi se o krađi počinjenoj 6. srpnja u stanu na području Opatije iz kojega su ukrale više komada zlatnog nakita oštetivši vlasnicu za oko 5.000 kuna. 
Kriminalističko istraživanje je u tijeku.


Stranica