Havarije na moru

U noći 9. srpnja na Rtu Šilo na Rabu nasukala se jahta austrijske zastave. Jahtom je upravljao njen vlasnik 47-godišnji Austrijanac, a osim njega na plovilu se nalazilo još četvero odraslih austrijskih državljana od kojih nitko nije ozlijeđen. Jahta je odsukana i odvezena na suhi vez u Marinu Punat. Slijedi utvrđivanje nastale materijalne štete. Onečišćenja mora nije bilo.

U noći 9. srpnja na Rtu Šilo na Rabu nasukala se jahta austrijske zastave. Jahtom je upravljao njen vlasnik 47-godišnji Austrijanac, a osim njega na plovilu se nalazilo još četvero odraslih austrijskih državljana od kojih nitko nije ozlijeđen. Jahta je odsukana i odvezena na suhi vez u Marinu Punat. Slijedi utvrđivanje nastale materijalne štete. Onečišćenja mora nije bilo. 
Istoga dana, 9. srpnja kod Cresa potonula je jahta austrijske zastave. U vrijeme havarije na jahti su se nalazili vlasnik, 52-godišnji Austrijanac, sa suprugom. Utvrđeno je da je do potonuća došlo uslijed mehaničkog kvara na sustavu za hlađenje. Ozlijeđenih osoba i onečišćenja mora nije bilo. Potonula jahta izvađena je i odvezena na suhi vez u Marinu Cres. Materijalna šteta je procijenjena na 200.000 kuna.
U večernjim satima 9. srpnja ispred uvale Svežanj u Kostreni došlo je do sudara dvaju glisera. Na gliser kojim je upravljao 32-godišnjak iz Rijeke i na kojem su se nalazile još tri osobe, sa stražnje strane udarilo je plovilo na kojem su bila trojica muškaraca. Prilikom nesreće 53-godišnjakinja iz Kostrene, koja se nalazila na prvom gliseru zadobila je teške tjelesne ozljede. Sve okolnosti ove pomorske nesreće se utvrđuju.
 


Stranica