Glisiranja

Tijekom produženog vikenda od 25. do 27. lipnja postupajući po akciji TOURS 2010., u suradnji s nadležnim Lučkim kapetanijama poduzete su mjere poradi sprječavanja glisiranja u blizini obale u cilju zaštite kupača.

Tijekom produženog vikenda od 25. do 27. lipnja  postupajući po akciji TOURS 2010., u suradnji s nadležnim Lučkim kapetanijama poduzete su mjere poradi sprječavanja glisiranja u blizini obale u cilju zaštite kupača.
Posade policijskih plovila P-115 i P-113 Postaje pomorske policije Rijeka tijekom proteklih nekoliko dana zaustavili su veći broj  stranih plovila zbog nedozvoljenog glisiranja u akvatoriju  Malog Lošinja i Raba. Radi se o šest državljana Slovenije, deset Njemačke, jednom državljaninu Austrije i dva državljanina Italije koji su upravljali plovilima u neposrednoj blizini obale. Počiniteljima prekršaja temeljem Pomorskog zakonika naplaćena je kazna u iznosu od 500,00 kuna, dok je dvojici njemačkih državljana zbog nedozvoljenog glisiranja u luci naplaćena novčana kazna u iznosu od 1000,00 kuna. Posada ophodne brodice P-304 Policijske postaje Mali Lošinj zbog nedozvoljenog glisiranja u luci Cres uručila je prekršajni nalog jednom talijanskom državljaninu, starosti 60 godina.
 


Stranica