Tjedno izvješće o prometnim nesrećama

Slika /Ri/promet.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 81 prometna nesreća, od čega je sedam bilo težih, a 74 lakše. Jedna je osoba smrtno stradala. Radi se o maloljetnom, 15-godišnjaku iz Ravne Gore, vozaču četverocikla, dok je suvozač također maloljetnik, zadobio lakše tjelesne ozljede.

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 81 prometna nesreća, od čega je sedam bilo težih, a 74 lakše. 
Jedna je osoba smrtno stradala. Radi se o maloljetnom, 15-godišnjaku iz Ravne Gore, vozaču četverocikla, dok je suvozač također maloljetnik, zadobio lakše tjelesne ozljede.
U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene tri osobe, a lakše njih 28. Materijalna šteta cijeni se na oko 862.000 kuna.
 Pet pješaka i osam stranih državljana sudjelovalo je u prometnim nesrećama, dok je alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo 6.
Od 334 alkotestirana vozača, kod njih 57 je  utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg.  
 
Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 50-godišnji Riječanin. Dana 17. lipnja, oko 22,50 sati, u Tizianovoj ulici u Rijeci, upravljajući osobnim vozilom marke WV passat,  izazvao je prometnu nesreću u kojoj su oštećena tri parkirana vozila. Kod 50-godišnjeg Riječanina izmjerena je koncentracija alkohola od 2,44 g/kg.
 
 


Stranica