Opatijski policajci pronašli drske kradljivce

Slika /Ri/lisice01.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka, državljana Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje drske krađe na štetu 52-godišnje državljanke Srbije.

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka, državljana Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje drske krađe na štetu 52-godišnje državljanke Srbije.
 
Utvrđeno je kako su joj  9. lipnja, oko 10,00 sati istrgnuli  torbicu iz ruku dok je sjedila na klupi uz obalno šetalište u Ul. Maršala Tita  Opatiji. S ukradenom torbicom pobjegli su s mjesta događaja, ali su ih opatijski policijski službenici brzo pronašli i doveli na kriminalističko istraživanje.

Nadalje je tijekom istraživanja utvrđeno da su 4. lipnja na istovjetan način počinili drsku krađu na štetu 77-godišnje austrijske državljanke. Istrgnuli su joj torbicu s dokumentima i novcem, dok se kretala Šetalištema F. Josepha u Opatiji.
Policijski su službenici pronašli odbačene torbice i dokumente dviju oštećenih, kao i novac od 52-godišnjakinje, dok su novac 77-godišnjakinje počinitelji potrošili.
Materijalna šteta cijeni se na oko 3.700 kuna.
Protiv obojice slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 


Stranica