Tjedno izvješće o prometnim nesrećama

Slika Ri/promet.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 83 prometne nesreće, od čega je težih bilo šest, a lakših 77.

FOTOGRAFIJA:ilustracija
U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 83 prometne nesreće, od čega je težih bilo šest, a lakših 77.
 
Jedna je osoba smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 6. lipnja na državnoj cesti kod ulaza u Novi Vinodolski. Stradao je 33-godišnji vozač motocikla koji je pretječući kolonu vozila prednjim dijelom motocikla udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Nažalost, naknadno je preminuo u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci. Inače, u prometnim su nesrećama četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok ih je dvadeset i troje lakše  ozlijeđeno. Materijalna šteta cijeni se na oko 770.000 kuna.
 
U prometnim nesrećama sudjelovalo je i sedam pješaka te deset stranih državljana , dok je alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo 13.
 
Od 311 alkotestiranih vozača kod njih 30 je  utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg.
 
Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 27-godišnji Zagrepčanin. Dana 5. lipnja u Ul. Franca Prešerna u Rijeci  izazvao je prometnu nesreću udarivši vozilom u parkirano vozilo. Nakon toga udaljio se s mjesta nesreće da bi u Rastočinama ponovno izazvao prometnu nesreću gdje je vozilom u udario u dva parkirana osobna vozila. Kada je policija došla na mjesto događaja zatekla ga je kako spava.
 
Upravljao je vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,73 g/kg.
 
 
 


Stranica