Zlouporaba položaja i ovlasti

Slika Ri/uhicenik02.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske su temeljem zahtjeva i u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom austrijskih državljana starosti 48 i 67 godina života i dvojicom hrvatskih državljana starosti 60 i 56 godina, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske su temeljem zahtjeva i u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad  dvojicom austrijskih državljana starosti 48 i 67 godina života i dvojicom hrvatskih državljana starosti 60 i 56 godina, zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.
                                                                                 
Osnovano se sumnja da su odgovorne osobe trgovačkih društava sa sjedištem u Rijeci od 2001. do 2006. godine na osnovi nepostojećih konzultantskih usluga i radova, a temeljem inozemnih faktura triju trgovačkih društava iz Austrije i jednog austrijskog državljanina, isplatili im ukupno 15.400.318,55 kn. Na taj su način pribavili  protupravnu imovinsku korist za inozemna društva i austrijskog državljanina, a riječkim trgovačkim društvima prouzročili štetu. 
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je, redovnim putem, podnijeto posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci. 


Stranica