Kod 21-godišnjaka pronađena 23 grama heroina

Slika /Ri/uhicenik01.jpg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske tijekom ovog vikenda provodili su mjere suzbijanja zlouporabe opojnih droga u vidu tzv. „ulične redukcije“ na području grada Rijeke , u sklopu kojih je izvršena provjera identiteta više osoba. Takvo postupanje rezultiralo je 7. svibnja u večernjim satima zaticanjem 21-godišnjeg Riječanina u neovlaštenom posjedovanju opojne droge heroin .Droga se nalazila u plastičnoj vrećici bijele boje,vrha spojenog paljenjem , tzv. „suza“ ,u količini od 23 grama.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske tijekom ovog vikenda provodili su mjere suzbijanja zlouporabe opojnih droga u vidu tzv. „ulične redukcije“ na području grada Rijeke , u sklopu kojih je izvršena provjera identiteta više osoba.
 
Takvo postupanje rezultiralo je 7. svibnja u večernjim satima zaticanjem 21-godišnjeg Riječanina u neovlaštenom posjedovanju opojne droge heroin .Droga se nalazila u plastičnoj vrećici bijele boje,vrha spojenog paljenjem , tzv. „suza“ ,u količini od 23 grama
Tijekom kriminalističkog istraživanja,u sklopu kojeg je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci izvršena i pretraga stana kojeg koristi 21-godišnjak ,utvrđena je osnovana sumnja da je pronađena droga bila namijenjena daljnjoj prodaji konzumentima na području Rijeke i okolice. Valja napomenuti da se od ove količine heroina (bez primjesa) može načiniti najmanje 115 doza , tzv. „pizeva“ u količini od 0,20 grama po paketiću,čija cijena se na ilegalnom tržištu kreće do oko 100 kuna za paketić.
 
U koordinaciji i dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom protiv 21-godišnjeg Riječanina podnosi se kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga iz čl. 173 stavka 1 i 2 Kaznenog zakona. 
 
Proaktivnim djelovanjem policije u ovom slučaju spriječena je daljnja zlouporaba i distribucija droge,a mjere „ulične redukcije“ i dalje će se provoditi sa ciljem smanjenja dostupnosti opojnih droga,kao i smanjenja broja ovisnika o drogama.
 
 


Stranica