65-godišnjak nedozvoljeno posjedovao oružje

Slika /Ri/traka07.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.U sklopu kriminalističkog istraživanja ,a temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci izvršena je pretraga stana i tom prilikom je pronađena veća količina oružja i to 1 automatska puška,1 poluautomatska puška ,1 puškostrojnica ,5 ručnih bombi,732 komada raznog streljiva ,2 tromblonska nastavka i 3 bajunete za automatsku pušku .

Policijski službenici Policijske postaje Delnice proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja ,a temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci izvršena je pretraga stana i tom prilikom je pronađena veća količina oružja i to 1 automatska puška,1 poluautomatska puška ,1 puškostrojnica ,5 ručnih bombi,732 komada raznog streljiva ,2 tromblonska nastavka i 3 bajunete za automatsku pušku . 
 
Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem 65-godišnjak je zadržao navedeno oružje  nakon smrti njegovog sina,koji ga je pribavio tijekom Domovinskog rata i nezakonito posjedovao.
 
U koordinaciji i dogovoru sa nadležnim državnim odvjetništvom protiv 65-godišnjaka je podnesena kaznena prijava redovnim putem . 
 
Koristimo i ovu priliku i napominjem da je akcija Manje oružja – manje tragedija i dalje u tijeku,te apeliramo na građane da nedozvoljeno oružje i streljivo koje ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji bez ikakvih sankcija,a u svrhu veće sigurnosti svih nas.
 


Stranica