Rezultati akcije u prometu

Slika /Ri/DSC00717.jpgpromet.jpg
Tijekom proteklog vikenda području Policijske uprave primorsko-goranske provodile su se pojačane mjere prema vozačima koji vozilima upravljaju uz prisutnost alkohola u organizmu i koji ne poštuju dopuštene brzine kretanja.
 
Radilo se o akciji preventivno-represivnog karaktera čiji su ciljevi bili suzbijanje prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,nepropisnog pretjecanja,prekoračenja brzine,kao i svih drugih prekršaja koji predstavljaju grubo kršenje prometne discipline i kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika te zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama.
U akciji je ukupno kontrolirano 428 vozača,od kojih je njih 210 kontrolirano na alkohol.Pod utjecajem alkohola bilo je njih 27 ,a najveća koncentracija izmjerena je 11. travnja u ulici Branka Blečića 3,kod 43-godišnjeg Riječanina,koji je upravljao osobnim vozilom marke „Volvo“,riječkih registarskih oznaka pri koncentraciji od 1,83 g/kg alkohola.
Od ostalih prekršaja ukupno je evidentirano:
- 12 vozača koji su vožnjom prekoračili dopuštenu brzinu kretanja vozila,
- 4 vozača koji upravljaju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
- 3 vozača koji su nepropisno pretjecali (preko pune linije na kolniku)
- 2 vozača koja nisu koristila pojas ,
-a po 1 vozač kažnjen je za prekršaje isteka važenja vozačke dozvole,korištenje mobitela tijekom vožnje,upravljanje tehnički neispravnim vozilom,naglo povećanje brzine – proklizavanje i upravljanja vozilo bez uključenih svjetala .   

Policijska uprava primorsko-goranska i dalje će provoditi ovakve akcije u prometu u cilju podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu i sprječavanja prometnih nesreća,naročito onih s najtežim posljedicama.

 


Stranica