Teška prometna nesreća

Slika /Ri/policija03.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 20,50 sati na dionici državne ceste 40, odnosno između čvorova Sv. Kuzam i Bakar, teške tjelesne povrede zadobio je motociklist koji je na žalost naknadno u bolnici i preminuo.

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 20,50 sati  na dionici državne ceste 40, odnosno između čvorova Sv. Kuzam i Bakar,  teške tjelesne povrede zadobio je motociklist koji je na žalost naknadno u bolnici i preminuo.

23-godišnjak iz Kastva, upravljajući motociklom honda kretao se državnom cestom iz smjera Škrljeva u smjeru Bakra. Prema do sada prikupljenim saznanjima, on je u namjeri pretjecanja osobnog vozila audi A4, prešao na kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, ne uvjerivši se prethodno da li je prometna traka slobodna na dovoljnoj udaljenosti da ne bi ugrozio vozila koja se tom trakom kreću. Lijevom stranom motocikla i tijela udario je u prednji lijevi dio osobnog vozila seat altea. Ovim je vozilom iz suprotnog smjera upravljao 34-godišnji vozač iz Zagreba. U silovitom udarcu   motociklist je pao na kolnik zajedno motociklom, koji je kližući udario u osobno vozilo audi A4 njemačkih registarskih oznaka.
Motocklist je prevezen u KBC Sušak, gdje je naknadno i preminuo.
Vozač  seata naknadno se vratio na mjesto prometne nesreće, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,43g/kg.
Očevid su proveli policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka i Odjela za sigurnost cestovnog prometa. Okolnosti pod kojima se ova prometna nesreća odgodila još se utvrđuju.
Do 1,20 sati promet se odvijao obilaznim pravcima.
 


Stranica