Ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu!

Slika /Ri/krada_iz_auta.jpg

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim Riječaninom zbog sumnje u počinjenje provala u osobna vozila. Apeliramo na građane da ne ostavljaju u svojim vozilima vrijedne predmete, torbice, novac i slično pogotovo da ih ne odlažu na sjedištima i na vidljivim mjestima, gdje postaju laki plijen počiniteljima ovih kaznenih djela. Isto tako, prilikom izlaska iz osobnog vozila, pa makar i na kraće vrijeme, vozilo je potrebno zaključati i zatvoriti prozorska stakla. Nezaključano vozilo i otvoren prozor samo olakšavaju posao kradljivcima.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim Riječaninom zbog sumnje u počinjenje provala u osobna vozila.
Utvrđeno je kako je ovaj mladić u ožujku ove godine provalio u tri osobna vozila, a u travnju u dva. Iz vozila je otuđio novčanike s osobnim dokumentima, karticama i novcem te odjevne predmete. Materijalna šteta cijeni se na oko 6.000 kuna. Tri vozila bila su parkirana u Opatijskoj ulici, kraj invalidske plaže, te po jedno u Bujskoj ulici i  kraj groblja u Viškovu.

Koristimo priliku da upozorimo građane da ne ostavljaju u svojim vozilima vrijedne predmete, torbice, novac i slično pogotovo da ih ne odlažu na sjedištima i na vidljivim mjestima, gdje postaju laki plijen počiniteljima ovih kaznenih djela. Isto tako, prilikom izlaska iz osobnog vozila, pa makar i na kraće vrijeme, vozilo je potrebno zaključati i zatvoriti prozorska stakla. Nezaključano vozilo i otvoren prozor samo olakšavaju posao kradljivcima.
Protiv 25-godišnjaka kaznena se prijava podnosi redovnim putem, a inače je dosada poznat policiji po činjenu istovrsnih kaznenih djela.


Stranica