Spriječili ih u ilegalnom prelasku državne granice

Slika /Ri/granicna_policija.jpg

Jučer, u 7,00 sati na makadamskoj cesti , Vele Mune – Starod, policijski službenici Postaje granične policije Rupa zatekli su u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice s Republikom Slovenijom osobno vozilo marke VW golf u kojem se osim vozača nalazilo i petero stranih državljana. Radi se o državljanima Bosne i Hercegovine među kojima je bilo i troje malodobne djece .

Jučer, u 7,00 sati na makadamskoj cesti , Vele Mune – Starod, policijski službenici Postaje granične policije Rupa zatekli su u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice s Republikom Slovenijom osobno vozilo marke VW golf u kojem se osim vozača nalazilo i petero stranih državljana. Radi se o državljanima Bosne i Hercegovine među kojima je bilo i troje malodobne djece . U razgovoru sa strancima utvrđeno je kako im je namjera bila odlazak u Republiku Sloveniju poradi pronalaska posla. Dvoje punoljetnih bosansko-hercegovačkih državljana starosti 22 i 20 godina, rješenjem Postaje granične policije Rupa protjerano je iz Republike Hrvatske na vrijeme od šest mjeseci.
Kriminalističkim istraživanjem nad vozačem osobnog vozila, 37-godišnjim Zagrepčaninom utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice te se  kazneno prijavljuje Općinskom državnom odvjetništvu u Opatiji redovnim putem.
 
Osim ovih stranih državljana, sinoć su u 19,00 sati na ovoj makadamskoj cesti policijski službenici za nadzor državne granice zatekli su  i spriječili u ilegalnom prelasku državne granice s Republikom Slovenijom još dvoje počinitelja. U opel astri, švicarskih registarskih oznaka nalazio se 26-godišnji švicarski državljanin i 25-godišnjakinja dvojnog državljanstva (hrvatsko-švicarsko). Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice uručen im je opći prekršajni nalog.


Stranica