Starije osobe na meti drskih kradljivaca - oprez!

Slika /Ri/DSC00109.JPG

U posljednjih nekoliko tjedana na širem riječkom području zabilježeno je više sličnih slučajeva u kojima su posebice građani starije životne dobi postali žrtve drskih kradljivaca. Stoga ponovno upozoravamo građane, da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude, kojima mogu biti oštećeni i prevareni te pripaze kada u stan puštaju nepoznate osobe. Isto tako, u slučaju zamjećivanja nepoznatih osoba koje nude na prodaju razne predmete, prose, ili obilaze kuće i bez razloga se zadržavaju se oko kuća ili ispred vrata stanova, a učine im se sumnjivima , molimo građane da što prije obavijeste policiju.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjom Čabrankom zbog sumnje u počinjenje drskih krađa.
Dana 26. veljače, došavši u društvu s još jednom ženom pred vrata stana u Ul.Antuna Barca u Rijeci, ponudila je nagradu 83-godišnjakinji. Nakon što je starica odbila ponuđenu nagradu 35-godišnjakinja ju je upitala može li do toaleta te ušla u stan i iskoristila zauzetost 83-godišnje starice koja je razgovarala s drugom ženom te joj ukrala oko 23.000 kuna.
 
Osim toga, osnovano se sumnja da je i 8. ožujka u stanu u Cavtatskoj ulici u Rijeci, na isti način počinila drsku krađu, ovog puta na štetu 78-godišnjakinje. Dvije žene pozvonile su na  vrata stana oštećene rekavši joj kako je kao nagradu osvojila aparat za masažu. Nakon što ih je pustila u stan, demonstrirale su joj rad aparata te iskoristivši njenu nepažnju iz stana ukrale oko 35.000 kuna. Nakon desetak minuta drske kradljivice napustile su stan rekavši joj kako će joj aparat biti isporučen poštom.
35-godišnja drska kradljivica kazneno se prijavljuje redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.
 
U posljednjih nekoliko tjedana na širem riječkom području zabilježeno je više sličnih slučajeva u kojima su posebice građani starije životne dobi postali žrtve drskih kradljivaca. Stoga ponovno upozoravamo građane,  da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude, kojima mogu biti oštećeni i prevareni te  pripaze kada u stan puštaju nepoznate osobe.
Isto tako, u slučaju zamjećivanja nepoznatih osoba koje nude na prodaju razne predmete, prose, ili obilaze kuće i bez razloga se zadržavaju se oko kuća ili ispred vrata stanova, a učine im se sumnjivima , molimo građane da što prije obavijeste policiju.


Stranica