Dvoje Makedonaca privedeno zbog droge

Slika Ri/IMG_1440.jpgdrmak.jpg

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 22-godišnjakinjom, državljanima Makedonije, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga.

FOTO:PU primorsko-goranska
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Opatija
proveli su kriminalističko istraživanje nad  31-godišnjakom i 22-godišnjakinjom, državljanima Makedonije, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga.
 
Temeljem ranije prikupljenih saznanja da se bave prodajom droge, policijski su ih službenici vrlo brzo detektirali te nakon provedenih policijskih izvida, jučer u večernjim satima i uhitili te doveli na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga stana koji su neprijavljeno koristili u Matuljima na Opatijskom području. Tom su prilikom pronađene četiri pvc vrećice s ukupno 359 grama droge heroin, koju su neovlašteno posjedovali poradi daljnje prodaje. Osim toga kod 31-godišnjaka je pronađeno još četiri grama heroina, koji je neovlašteno posjedovao za osobne potrebe.
 
Makedonski državljani došli su na područje Primorsko-goranske županije s prvotnom namjerom bavljenja ilegalnom trgovinom drogom i upravo to im je bio i osnovni izvor prihoda. Valja reći da je cijena jednog grama heroina na crnom tržištu droge oko 400 kuna, tako da se prodajom ove količine zaplijenjene droge mogla steći imovinska korist od 145.200 kuna. No, isto tako, bez dodavanja primjesa, od ove količine droge  moglo se sačiniti oko 180 doza od 2 grama, što je inače najčešća doza koja se zatječe kod krajnjih konzumenata ove droge.
 
U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci, dvoje makedonskih državljana, uz kaznenu prijavu, tijekom današnjeg dana dovedeno je u  Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.


Stranica