Prometna nesreća u Matuljima - II

Slika /Ri/policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, oko, 10,30 sati na cesti B8 u izgradnji,  u Matuljima teže je ozlijeđena jedna  dok su lakše ozljede zadobile tri osobe. Da podsjetimo, prometne je nesreće došlo kada je 19-godišnji vozač  upravljajući osobnim vozilom marke VW polo, na ravnom dijelu kolnika prešao na lijevu prometnu traku, gdje je udario u teretno vozilo marke man,  kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnji vozač.

Vozač osobnog vozila je zadobio teške tjelesne povrede i smješten je na Odjelu intenzivnog liječenja KBC-a Sušak.
21-godišnja putnica također je ozlijeđena te prema informacijama s kojima za sada policija raspolaže radi se o lakšim ozljedama, no točna kvalifikacija ozljeda još nije utvrđena.

Dvojica policijskih službenika koji su se u trenutku prometne nesreće nalazili pored prometnice zadobili su lakše ozljede uslijed udarca krhotina vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći.

Za vozačem osobnog vozila je netom prije prometne nesrće bila u tijeku potjera od strane Policijske uprave istarske. Naime, oni su dobili dojavu da je djevojka koja se nalazi u osobnom vozilu bjelovarskih registarskih oznaka oteta. Odmah su po dobivenom saznanju uspostavljeni blokadni punktovi u cilju zaustavljanja vozila, koje je u bijegu prešlo i na područje Policijske uprave primorsko-goranske. Dolaskom u blizinu ugosteitleljskog objekta  uz prometnicu, odnosno mjesta prometne nesreće, unatoč znakovima i signalima koje mu je  policijski službenik davao, vozač se nije zaustavio te je  izbjegavajući policijskog službenika prešao  na lijevu prometnu traku, gdje je udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.
Utvrđeno je kako je vozilom upravljao bez vozačke dozvole.
Presretač, vozilo Policijske uprave primorsko-goranske koje se kretalo iza službenog vozila Policijske uprave istarske nije sudjelovao u potjeri, već je obavljao redovne zadaće.

Policija je obavila razgovor s ozlijeđenom 21-godišnjakinjom na okolnosti mogućeg počinjenja kaznenog djela na njenu štetu, no kaznena prijava još nije zaprimljena. Potrebno je rasvjetlitii sve okolnosti događaja kako bi se na kraju moglo utvrditi o kojem bi se kaznenom djelu radilo.



Stranica