Uhvaćeni s mačetama, samostrelom i janjcima

Slika /Ri/policija05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom sa Suska i 52-godišnjakom iz Bjelovara zbog osnova sumnje u počinjenje kažnjivih djela na području otoka Suska.

FOTO:ilustracija
Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj proveli su kriminalističko istraživanje nad   43-godišnjakom sa Suska i 52-godišnjakom iz Bjelovara zbog osnova sumnje u počinjenje kažnjivih djela na području otoka Suska.

Prilikom utvrđivanja istovjetnosti i pregleda prtljage policijski su službenici kod njih pronašli dva odstrijeljena janjca i dvije mačete. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako mačete dužine oštrice 50-ak centimetara potječu od izvršenja kaznenog djela teške krađe , a za što se sumnjiči 52-godišnji Bjelovarac. Utvrđeno je kako je u vremenu od 20. do 23. veljače provalio u vikend kuću na Susku te na štetu 55-godišnjeg vlasnika otuđio ove dvije mačete, od kojih je jednu dao 43-godišnjaku. Od 43-godišnjaka je oduzet samostrel kojega je koristio za odstrel janjaca, dok je 52-godišnjak policajcima predao pušku neutvrđene marke koju se skrivao u napuštenoj kući na Susku.
Protiv obojice počinitelja podnose se odgovarajući optužni prijedlozi zbog prekršaja iz domene Zakona o oružju.

 


Stranica