Otkriven dojavljivač

Slika /Ri/uhicenik01.jpg

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka i Odjela organiziranog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, PU primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Osnovano se sumnja da je dana 12. siječnja u jutarnjim satima s mobilnog telefona uputio dojavu o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u poslovnici Raiffeisen BANK Austria d.d.,  na Trgu Žabica u Rijeci. Policijski su službenici odmah po zaprimljenoj dojavi poduzeli sve potrebne radnje u cilju osiguranja mjesta događaja. Vanjskim i unutranjim pregledom prostora poslovnice policijski službenici Protueksplozijskog odsjeka nisu pronašli nikakve eksplozivne naprave tako da je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom dogovoreno je da se protiv 32-godišnjaka iz Lovrana kaznena prijava podnosi redovnim putem zbog počinjenja kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina.



Stranica