Otkrivena i privedena trojica razbojnika

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, danas 6. siječnja, dovedena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 17 i 19 godine te 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu 33-godišnje Riječanke.

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, danas 6. siječnja, dovedena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 17  i 19 godine te 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu 33-godišnje Riječanke.

Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici II. policijske postaje Rijeka i Odjela općeg kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije  Policijske uprave primorsko-goranske, utvrđeno je da su razbojništvo počinili dana 4. siječnja oko 06,45 sati u obiteljskoj kući u Ul. Josipa Mohorića u Rijeci. Dvojica od njih, i to 27-godišnjak i 19-godišnjak , maskiravši se prethodno, ušli su u kuću te zaprijetivši nožem 33-godišnjakinji koja je bila s malodobnim djetetom zatražili da im kaže gdje se nalazi novac. Ona je bojeći se za vlastiti i život svoga djeteta rekla gdje je novac, a oni su uzevši oko petnaest tisuća kuna, jedan pištolj sa streljivom te ručni sat, pobjegli s mjesta događaja vozilom u kojem ih je čekao 17-godišnjak.

Tijekom kriminalističkog istraživanja koje je provedeno i nad dvoje Riječana u dobi od 22 i 20 godina, utvrđeno je kako su u prosincu prošle godine pokušali iznuditi od supruga oštećene 33-godišnjakinje novčani iznos od 30.000 kuna. Nadalje je utvrđeno da su, nekoliko dana prije pokušaja iznude, točnije, 6/7. prosinca 2009. godine , 27-godišnjak i 22-godišnjak provalili u ugostiteljski objekt u vlasništvu oštećenog te otuđili novčani polog u iznosu od 380 kuna.

Valja naglasiti, da je dio otuđenoga novca pronađen te slijedi nastavak kriminalističkog istraživanja. U konzultaciji s Istražnim centrom te Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci trojica ranije navedenih počinitelja dovedena su uz posebno izvješće u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. 22-godišnji Riječanin i 20-godišnja Riječanka kazneno se prijavljuju redovnim putem.



Stranica