Ni granica ni rijeka ne mogu razdvojiti prijatelje

Slika /Ri/DSC_0848.jpg

Most na graničnom prijelazu Brod na Kupi – Petrina i ove je godine bio mjesto na kojem su se i to jučer, 29. prosinca, susreli predstavnici hrvatskih i slovenskih policajaca, carinika i lokalne vlasti. Susret koji se već četvrtu godinu za redom održava organizirali su članovi Udruge za sport, rekreaciju i turizam „Kupa“ iz Broda na Kupi i Turistično društvo „Kostel“ iz istoimenog slovenskog mjesta.

FOTO:Marinko Krmpotić, Novi List
Most na graničnom prijelazu Brod na Kupi – Petrina i ove je godine bio mjesto na kojem su se i to jučer, 29. prosinca, susreli predstavnici hrvatskih i slovenskih policajaca, carinika i lokalne vlasti. Susret koji se već četvrtu godinu za redom održava organizirali su članovi  Udruge za sport, rekreaciju i turizam „Kupa“ iz Broda na Kupi i Turistično društvo „Kostel“ iz istoimenog slovenskog mjesta.

Točno na sredini mosta okupljeni su izmijenili pozdrave i u prigodnim govorima izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. U ime policije s hrvatske strane pozdrave je uputio načelnik policijske postaje Delnice, Dinko Žagar s pomoćnikom načelnika za granicu Miroslavom Petrovićem. Njihove slovenske kolege, Matjaž Koprivšek, načelnik Policijske postaje Kočevje i njegov pomoćnik za granicu Borut Nemanič, zahvalili su se na dosadašnjoj suradnji te također zaželjeli da ona bude još bolja. A iste su želje i nade međusobno iskazali i predstavnici carine iz Broda na Kupi i Ptetrine, kao i predstavnici lokalne vlasti iz Delnica i Kostela.

Nakon razmjene prigodnih darova susret na mostu završio je zajedničkom pjesmom i plesom kojima su ovaj novogodišnji susret  uljepšali članovi Udruge „Kupa". I ovaj je susret još jednom pokazao da ni granice ni rijeke ne mogu razdvojiti prijateljstvo dvaju dobrih susjeda.


 

 


Stranica