Policija uz svoje građane - na božićnom štandu

Slika /Ri/DSC00463.JPG

Policijska uprava Primorsko-goranska po prvi puta pridružit će se građanima na Korzu, ali ovog puta u jednom drugom tonu, prigodnom, blagdanskom i svečanom. Na jednom od štandova na Korzu (kraj HR Rijeke) u dva dana, i to 22. i 23. prosinca u vremenu od 13 do 20 sati) građani će se moći upoznati s radom policije.

Policijska uprava Primorsko-goranska po prvi puta pridružit će se građanima na Korzu, ali ovog puta u jednom drugom tonu, prigodnom, blagdanskom i svečanom. Na jednom od štandova na Korzu (kraj HR Rijeke) u dva dana, i to 22. i 23. prosinca u vremenu od 13 do 20 sati) građani će od policijskih službenika moći dobiti informacije iz prometne prekršajne evidencije, saznati da li i koliko kaznenih bodova imaju, a moći će ukoliko to do sada nisu imali prilike i isprobati način utvrđivanja alkoholiziranosti sudionika u prometu , odnosno - alkotestiranja.

Policijski motocikli uvijek privlače pažnju najmlađih, pa će tako i oni moći fotografirati se na jednome od njih, ali i upoznati pravog policijskog psa koji pomaže policiji u otkrivanju eksplozivnih tvari.

Osim, policijskog službenika iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa bit će tu i „policija u zajednici“. Kontakt policajka iz I. policijske postaje Rijeka i policijski službenik za prevenciju iz III. policijske postaje Rijeka bit će uz svoje građane na Korzu te ih po potrebi uputiti  kako da riješe svoje probleme.

Nadalje, kako je u tijeku akcija „Mir i dobro“ , a u ovo blagdansko vrijeme česta je uporaba pirotehnike, policijski će službenici savjetovati roditelje kako izbjeći nemile posljedice od nestručnog rukovanja pirotehičkim sredstvima, ali i na to da građani bez vremesnkog ograničenja mogu vratiti zabranjeno oružje bez bojazni da će zbog toga biti prekršajno ili kazneno prijavljeni.

Najmlađi posjetitelji dobit će na poklon prigodne darove iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a oni i njihovi roditelji lijepu prigodnu riječ mogu čuti od pomoćnika kapelana Policijske uprave primorsko-goranske.

Predblagdansko je vrijeme koje sa radošću i veseljem iščekujemo i kada čovjeku trebaju pravi prijatelji. Policija je prijatelj građanima i pruža im ruku suradnje kako bi svi zajedno sudjelovali u stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života.



Stranica