Nehotice ozlijedio 26-godišnjaka

Slika /Ri/DSC00452.jpguljrz.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj provode kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim Malološinjaninom zbog osnovane sumnje da počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. 

Dana 17. prosinca, oko 18,50 sati na području deponija u Malom Lošinju, nehotice ispalivši  hitac iz pištolja marke TT  cal. 7,62 mm, ozlijedio je u predjelu ruke 26-godišnjaka, također iz Malog Lošinja. Oštećenom je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja u Malom Lošinju, a zatim je prevezen u KBC Sušak. Kvalifikacija ozljede koju je zadobio još se utvrđuje, no izvan je životne opasnosti.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su na deponiju isprobavali gore navedeno oružje koje je ilegalno posjedovao 47 godišnjak, a u vrijeme događaja s njima je bilo i dijete. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Ovo je još jedna prilika da upozorimo građane kako neoprezno i nestručno rukovanje vatrenim i drugim oružjem te raznim pirotehničkim sredstvima i eksplozivnim napravama,  može izazvati teške posljedice. Podsjećamo građane da bez vremenskog ograničenja imaju priliku dragovoljno predati policiji zabranjeno oružje, bez bojazni da će biti kazneno ili prekršajno prijavljeni.


Stranica