Tjedno izvješće o prometu

Slika /Ri/policija03.jpg

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 70 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 6, a lakših 64. U prometnim je nesrećama teže ozlijeđeno 5 osoba, dok je lakše povrede zadobilo 15 osoba. Dana 2. prosinca, u prometnoj nesreći koja se dogodila na Ljubljanskoj cesti u Rijeci, smrtno je stradao vozač osobnog vozila.

FOTO:ilustracija
U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 70 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 6, a lakših 64. U prometnim je nesrećama teže  ozlijeđeno 5 osoba, dok je lakše povrede zadobilo 15 osoba. Dana 2. prosinca, u prometnoj nesreći koja se dogodila na Ljubljanskoj cesti u Rijeci, smrtno je stradao vozač osobnog vozila.

Prema nestručnim procjenama materijalna šteta nastala u ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 720.000   kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su 2 pješaka, četiri stranca, a alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 9.

Od ukupno 283 vozača koji su podvrgnuti alkotestiranju, kod njih 38 utvrđena je  koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg, a tri su vozača odbila alkotestiranje.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,63 g/kg. Ovog puta izmjerena je kod dvojice vozača. 37-godišnji Riječanin zatečen je  5. prosinca na Rivi u Rijeci, prilikom upravljanja osobnim vozilom. Drugi je vozač, 60-godišnjak iz Jadranova, u alkoholiziranom stanju upravljajući osobnim vozilom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Kotorskoj ulici u Crikvenici i to  dana 2. prosinca.

Iz proteklog razdoblja ističemo aktivnosti policije provedene u suradnji sa slovenskom policijom. Naime, dana 4. prosinca, u vremenu od 10,00 do 17,00 sati, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su u suradnji sa slovenskom policijom akciju pod nazivom „Nadzor brzine kretanja vozila“. Radi se o akciji preventivno-represivnoga karaktera čiji je osnovni cilj bio podizanje razine sigurnosti u prometu. Policijski službenici poduzeli su tako 76 mjera, od čega se 73 odnose na vozače osobnih , a 3 na vozače teretnih vozila. Kod 39 vozača utvrđeno je prekoračenje brzine, od čega se 29 odnosi na prekoračenje brzine vožnjom unutar naselja, a 11 izvan naselja. Dva su vozača zatečena kako upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, dok je jedan odbio alkotestiranje. Osim prekršaja prekoračenja brzine i vožnje pod utjecajem alkohola evidentirano je još 36 drugih prometnih prekršaja. Inače u ovoj je akciji kontrolirano ukupno 111 osobnih, 10 teretnih vozila i 7 drugih vozila.



Stranica