Otkrivene ubojice 23-godišnjeg mladića

Slika /Ri/uhicenik02.jpg

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, kasno sinoć, uhitili su dvojicu Riječana u dobi od 21 i 24 godine života zbog osnovane sumnje da su jučer, 4. prosinca u Rijeci, na Trgu sv. Barbare, počinili kazneno djelo ubojstva na štetu 23-godišnjeg mladića.

Da podsjetimo, 4. prosinca u 3,35 sati policijski su službenici zatekli na pločniku Trga sv. Barbare u Rijeci 23-godišnjeg mladića koji je imao vidljive povrede glave. Nakon što su djelatnici Hitne medicinske pomoći konstatirali smrt mladića, njegovo tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu poradi obdukcije, gdje je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Policija je osim istražnje radnje očevida u sklopu kriminalističkog istraživanja, odmah poduzela niz policijskih izvida u cilju prikupljanja korisnih saznanja i  utvrđivanja relevantnih činjenica kako bi se što prije rasvijetlile okolnosti pod kojima je došlo do smrti nesretnog mladića i naravno , utvrđivanja počinitelja.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su motivi ubojstva vezani uz prethodnu prepirku 23-godišnjeg mladića i osumnjičenih u blizini jednog ugostiteljskog objekta na Trgu Ante Stračevića u Rijeci, nakon čega je uslijedilo i naguravanje. 23-godšnjak se bijegom prema ulicama starog grada, pokušao spasiti, no oni su ga sustigli na Trgu sv. Barbare, gdje su mu zadali više udaraca rukama i nogama, od kojih je mladić zadobio povrede  te od kojih je na kraju i podlegao. Nakon toga osumnjičeni su pobjegli s mjesta događaja pokušavši prikriti svoje učešće u kaznenom djelu te prikriti tragove. No, policija je tijekom istraživanja pronašla većio dio predmeta kao i tragova koji nepobitno ukazuju na njihovu vezu sa počinjenjem ubojstva mladića.

Osim ove dvojice počinitelja, još jedna osoba sumnjiči za kazneno djelo ubojstva. Radi se o 21-godišnjaku, također s prebivalištem u Rijeci, koji je trenutno nedostupan, a po policijskim saznanjima nalazi se izvan granica Republike Hrvatske.

U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom te Istražnim centrom, dvojica osumnjičenika će zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva, danas  biti dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 


Stranica