Tjedno izvješće o prometnim nesrećama

Slika /Ri/policija03.jpg

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 74 prometne nesreće, od čega je težih bilo 3 ,a lakših 71. U prometnim su nesrećama teže ozlijeđene 4 osobe, dok je lakše povrede zadobilo 11 osoba. Prema nestručnim procjenama materijalna šteta počinjena u ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 740.000 kuna. U prometnoj nesreći koja se dogodila 26. studenog u Jušićima, smrtno je stradala putnica iz osobnog vozila.

FOTO:ilustracija
U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 74 prometne nesreće, od čega je težih bilo 3 ,a  lakših 71. U prometnim su nesrećama teže ozlijeđene 4 osobe, dok je lakše povrede zadobilo 11 osoba. Prema nestručnim procjenama materijalna šteta počinjena u ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 740.000   kuna. U prometnoj nesreći koja se dogodila 26. studenog u Jušićima, smrtno je stradala putnica iz osobnog vozila.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 5 pješaka, pet stranca, a alkoholiziranih u prometnim nesrećama bilo je 13.

Kod 31 vozača utvrđena je koncentracija alkohola veća od  0,50g/kg, a tri vozača odbila su alkotestiranje.

Najveća koncentracija alkohola u proteklom tjednu izmjerena je kod 46-godišnje Riječanke i to 3,06 g/kg.  Ona je  27. studenog kod mjesta Bajčići na otoku Krku prilikom pretjecanja vozilom kojim je upravljala, udarila u radni stroj koji se kretao u istom smjeru kao i ona.

 


Stranica