U zatvor zbog prometnih prekršaja!

Slika /Ri/mirjana/policajac_pise_kaznu.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije zatekli su dana 24. studenog u ulici Franje Čandeka u Rijeci 24-godišnjeg vozača iz Viškova koji je upravljao osobnim vozilom „BMW“,riječkih registarskih oznaka ,pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 1,62 g/kg.Uvidom u evidencije prekršaja utvrđeno je da upravlja motornim vozilom „B“ kategorije iako mu je rješenjem Prekršajnog suda u Zagrebu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Policijski službenici Postaje prometne policije zatekli su dana 24. studenog u ulici Franje Čandeka u Rijeci 24-godišnjeg vozača iz Viškova koji  je upravljao  osobnim vozilom „BMW“,riječkih registarskih oznaka ,pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 1,62 g/kg.
 
Uvidom u evidencije prekršaja utvrđeno je da upravlja motornim vozilom „B“ kategorije iako mu je rješenjem Prekršajnog suda u Zagrebu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Obzirom da se radi o vozaču koji je višestruki prometni prekršitelj (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola,u vrijeme dok mu je izrečena zabrana i dr.),smješten je u posebnu prostoriju do otrježnjenja ,a potom uhićen i uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni sud u Rijeci.U žurnom postupku izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 45 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 18 mjeseci,koja kazna će se izvršiti po pravomoćnosti rješenja.      

Kako je utvrđeno i da je počinio kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ 24-godišnjak se i kazneno prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu.

Ovo je još jedan primjer promptnog postupanja policijskih službenika prema višestrukim počiniteljima najtežih prekršajnih i kaznenih  djela iz domene prometa, što smo već i ranije isticali kao jedan od prioriteta u radu riječke prometne policije.
 
 


Stranica