Stati na kraj recidivistima u prometu!

Slika /Ri/alkotest02.jpg

Promptno postupanje policijskih službenika Policijske postaje Krk, primjer je koji treba istaknuti s naglaskom na sankcioniranje upravo vozača koji učestalo čine prometne prekršaje, a koji su u vezi s događanjima prometnih nesreća s najtežim posljedicama. To je i jedan o prioriteta u radu riječke prometne policije u narednom razdoblju.

FOTO: ilustracija
Policijski službenici Policijske postaje Krk zatekli su u Omišlju, dana 17. studenog 2009. godine, 24-godišnjeg vozača iz Omišlja, koji je  pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 1,21 g/kg upravljao osobnim automobilom marke "Seat“ .  Izvršenim nadzorom vozila i vozača te uvidom u evidenciju prekršaja utvrđeno je da upravlja motornim vozilom ''B'' kategorije iako mu je Rješenjem Prekršajnog suda u Krku izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ''B'' kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci.

Nakon prekršajne obrade 24-godišnjak je doveden u Prekršajni sud u Krku, gdje mu je  nakon provedenog prekršajnog postupka izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 10 000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ''B'' kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci.  

Nadalje, dana 19.11.2009. godine oko 11,05 sati, ovaj je 24-godišnjak ponovno pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 0,14 g/kg upravljao osobnim automobilom marke "Audi 80" krećući se kolnikom državne ceste D102. Istoga je dana i doveden u Prekršajni sud u Krku, gdje je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 7 700 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ''B'' kategorije u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci.

Radi se o vozaču, koji je  povratnik u činjenju najtežih prekršajnih djela (upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, u vrijeme zabrane, i dr.) i za kojega je u jednom i drugom slučaju utvrđeno da je počinio kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, zbog čega se i kazneno prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Promptno postupanje policijskih službenika Policijske postaje Krk, primjer je  koji treba istaknuti s naglaskom na sankcioniranje upravo vozača koji učestalo čine prometne prekršaje, a koji su u vezi s događanjima prometnih nesreća s najtežim posljedicama. To je i jedan o prioriteta u radu riječke prometne policije u narednom razdoblju.

 
 


Stranica