Pilot projekt - Prometna preventiva u osnovnoj školi

U organizaciji Agencije za obrazovanje, Hrvatskog autokluba i MUP-a u vremenu od 15. do 18. studenog u Tuheljskim je toplicama provedena edukacija županijskih timova pilot projekta pod nazivom "Prometna preventiva u osnovnoj školi – uvođenje prometnog odgoja u osnovne škole", za što je financijska sredstva osigurao Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

U organizaciji Agencije za obrazovanje, Hrvatskog autokluba i MUP-a u vremenu od 15. do 18. studenog u Tuheljskim je toplicama provedena edukacija županijskih timova pilot projekta pod nazivom  "Prometna preventiva u osnovnoj školi – uvođenje prometnog odgoja u osnovne škole", za što je financijska sredstva osigurao Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa. 

Jure Jurković iz Policijske uprave primorsko-goranske , Odjela za sigurnost cestovnog prometa, Ankica Tomac iz Auto kluba Rijeka te Ivo Tkalec iz OŠ Zvonko Car iz Crikvenice, članovi su Županijskog tima Primorsko-goranske županije čiji je zadatak izraditi akcijski plan prometne preventive u svojoj županiji, a za što su odobrena i novčana sredstva u iznosu od 10 000 kuna.

Tema za koju se odlučio ovaj tim je : "Prometni odgoj kao prioritetna aktivnost učenika 5. razreda OŠ Zvonko Car u Crikvenici“. Cilj je u svakom slučaju unaprjeđenje postojećeg programa prometnog odgoja učenika 5. razreda uvođenjem prometnih radionica, uključivanjem prometne policije u edukaciju, opremanje školskog poligona, a u planu je i završetak edukativnog filma „Biciklom u promet“. Ukoliko ovaj projekt zaživi te Nacionalni program sigurnosti cestovnog proimeta odluči dati financijsku potporu i u narednoj školskoj godini, moguće je nastaviti s akcijskim planom i provođenjem u drugim zainteresiranim školama.

 


Stranica